Harm Fluijt

Harm Fluijt

Harm Fluijt, keyboards

Al sinds mijn ouders me op mijn 7e of 8e jaar naar muziekschool schopten om fluitles te krijgen ben ik met muziek bezig.

Op mijn elfde ontdekte ik de gitaar en begon een bandje met wat vrienden, in de kelder van mijn tante. Mijn eerste optreden was op de Technische School in het altijd mooie Zeelandse Zierikzee, waar ik toen woonde. Dit alles tot grote ergernis van mijn ouders, want deze hobby kwam mijn schoolprestaties beslist niet ten goede.
Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en toen ik op mijn 17e het huis uit ging en aan het werk in de buurt van den Haag had ik al gauw een aantal mensen gevonden om muziek mee te maken: Xeiros, een symfonische rockband, was geboren.

In het Haagse circuit hebben we heel wat opgetreden, en niet onverdienstelijk. In Xeiros heb ik, naast gitaar, ook basgitaar en uiteindelijk toetsen gespeeld. Van een vriend kreeg ik een Hammond L100 te leen, waar ik heerlijk mee kon scheuren.

Door trouwen en kinderen was het spelen in een band niet mogelijk; dat maakte plaats voor het spelen in een schoolorkest en het maken van musicals.

Na een aantal omzwervingen kwam ik uiteindelijk in Beverwijk terecht waar ik kennis maakte met Dr. Jekyll & Mr. Hyde tijdens een optreden bij de motorclub. De rest is geschiedenis.

Socials

Leave a Reply

Your email address will not be published.