Jaap Schipper

Jaap Schipper

Jaap Schipper, bass

Het zijn de beginjaren van de beste muzikale jaren ooit, de 60er jaren van de vorige eeuw..

Good Golly Miss Molly en Hippy Hippy Shake…The Swinging Blue Jeans, zijn de eerste nummers en niet te vergeten muziek, die mijn toen 9 jarige hartje op hol lieten slaan

Dat wilde ik ook wel …..maar ja, ik was pas 9 en kon toen nog geen gitaar vasthouden.

Maar 2 jaar later, mijn neef had een (akoestische) gitaar en hij speelde er eigenlijk niet (meer) op, mocht ik hem lenen en zo is het begonnen.

Na een paar jaar proberen en suf oefenen kwam ik in mijn eerste bandje “Westend Blues Band” , samen met een paar vriendjes begonnen we op oude bij elkaar geraapte spullen, oude radio’s etc,

Ik heb daarna nog in verschillende bandjes gitaar gespeeld met uiteen lopende stijlen, van blues naar experimenteel tot aan (hard )rock.

Een paar jaar de gitaar aan de kant gelegd, maar het bleef kriebelen, toch maar weer begonnen met een bandje. De bas kwam vrij in de band waarin ik later speelde ( Sister Red, Assen, 1995) en ben toen overgestapt naar de basgitaar.

Na vele omzwervingen teruggekeerd in Noord Holland, en daar begonnen met de band Dr. Jekyll and Mr. Hyde, genoemd naar een frase uit het nummer “Shadow Play” van Rory Gallagher…..(toen een hele grote inspiratiebron van de band)

De bassen van nu :

Fender Jazz

Fender Precision

Rikkers Bodyline

Piet Visser bas

Spector

De backline :

Ampeg SVT Anniversary

Ampeg 4x10HLF

Eden Nemesis

Eden 4X10XLT

EBS Reidmar

EBS 10”Classic 2x

Tech 21 VT bass

Leave a Reply

Your email address will not be published.